یادداشت های روزانه(2)
تحول از کجا آغاز می شود؟
چه سکوتی دنیا را فرا می گرفت؛ اگر هر کس به اندازه عملش سخن می گفت. جمله ی بسیار نغز و پرمغزی است و ریشه در معارف و تعالیم دینی دارد.
بسم اللَّه
شروع کنیم از خود، با مطالعه، با تحلیل محیط، شناخت قوتها و ضعفها در درون و بررسی فرصتها و تهدیدهای بیرونی، اگر محدوده فعالیت را بشناسیم، درست کار کنیم و کار درست انجام دهیم. کارآیی و اثربخشی توامان، بهره وری ایجاد خواهد کرد.
فرصتها محدود است، منابع کمیاب هستند. می شود و ما می توانیم، بله، ولی همیشه شرایط مهیا نیست. اگر الان موقعیتش فراهم شده، تاخیر جایز نیست، فورا باید دست به کار شد، باید باتفکر، خلاقیت، ابتکار عمل و کارتیمی و گروهی، کار متفاوتی شکل گیرد.
برای تحول در کشور، باید تحول را از خود، از کار خوب و از اصلاح خود و پرورش فکر و طرح نو آغاز کنیم. تحول نیازمند مشارکت همگانی برای نیل به اهداف یک برنامه جامع و مشترک است.
در بعد سازمانی، ساختارهای پاسخگو باید تقویت گردند و ساختارهای لازم ایجاد شوند. ساختارهای مناسب در پیشرفت، نقش ارزنده ای دارند. در اینگونه ساختارها، یکایک فرایندها و رویه ها تصحیح می شوند. نیروی انسانی شایسته نیز پیشران این تحول می گردد.
با این سه بعد یعنی ساختارها، فرایندها و نیروی انسانی مناسب، مسیر رشد و تکامل هموار می شود.
تحول به سه ضلع مهم آموزش، یادگیری از پژوهشها در تصمیم گیریها و مدیریت جامع کیفیت نیاز دارد.
در بستر وجود سیستمهای شفاف و هوشمند، عدم تعارض منافع و مبارزه ریشه ای با فساد و با این ابعاد و اضلاع، تحول در صحنه ی کارکرد و عملکرد، تجلی و تاثیرات خود را در بهبود امور مردم و کشور نشان می دهد.
اگر تدبیر و تدبر به خرج دهیم و نظم و انضباط سیستماتیک برقرار شود، راه تحول، طی شده و امید و اعتماد به مردم بازخواهد گشت.
برادر و خواهر گرامی؛ تحول را از خویش آغاز کنیم.
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم
فلک را سقف بشکافیم و طرح نو دراندازیم.
#تحول
#فکر
#ساختار
#فرآیند
#نیروی_انسانی
#آموزش
#پژوهش
#مدیریت_جامع_کیفیت
#طرحی_نو
#دکتر_خلیل_علی_محمد_زاده
صبح روز دوشنبه 31 خرداد ماه 1400
@dr.khalil.amz
@hcsm.ir