یادداشت های روزانه(۱۳)
مرگ های ناشی از کووید – ۱۹
مرگ های ناشی از کووید – ۱۹
نوع استراتژی انتخابی، در جنگ با پاندمی کووید – ۱۹، نقش موثری دارد. لازم است به چند شاخص مهم در مقایسه ایران با سایر کشورها اشاره کنم، تا در راه تغییر مسیر مبارزه و انتخاب راهبردهای محکم، گام های مصمم تری برداشته شود.
برابر بررسی ها، از شروع کرونا تا کنون و در مجموع و براساس جمعیت یکسان و شاخص مرگ و میر رسمی ناشی از ابتلا به کرونا، وضعیت مدیریت کرونا در ایران از کشورهای برزیل(۱۲۵ درصد)، انگلیس(۹۴ درصد)، ایتالیا(۷۷ درصد)، امریکا(۶۲ درصد)، فرانسه(۴۹ درصد) و اسپانیا(۴۶ درصد) به میزان های قید شده، بهتر است.
اما شاخص یاد شده برای آلمان(۸ درصد) و روسیه(۱ درصد) نسبت به ایران، به میزان های ذکر شده کمی بهتر بوده است.
در همه کشورها، مرگ های سالیانه به علت کووید – ۱۹، افزایش یافته است. در ایران نیز مرگ های سال ۱۳۹۹ نسبت به میانگین سه سال آخر قبل از کرونا، ۳۵ درصد افزایش داشته است. از این نظر، رتبه ایران در میان ۸۳ کشور مورد بررسی، رتبه ۱۴ است.
این شاخص ها بیانگر آنست که مسیر طی شده و استراتژی های کاربردی در کشور، در ۱۸ ماه اخیر، از وضعیت چندان خوبی برخوردار نبوده و اگر همچنان در بر همین پاشنه بچرخد، در مبارزه با اپیدمی و گونه های جدیدتر و احتمالی چون دلتا پلاس و لامبدا و … مهار موثری نخواهیم داشت و پیک ها ادامه خواهد یافت.
شایان یادآوری است که تولید واکسن ایرانی در انواع مختلف، یکی از دستاوردهای بزرگ است که کشور ما را در ردیف ده کشور پیشرو در این خصوص قرار داد و قطعا این مزیت راهبردی برای ایران در آینده، پیشرفت ها و تحولات بزرگتری را رقم خواهد زد.
اینک؛ در موقعیت کنونی، اقدام برای چهار راهبرد زیر اجتناب ناپذیر است:
– مشارکت مردم در رعایت کامل و دقیق پروتکل های بهداشتی
– تلاش فوری در سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی، به طوری که ظرف حداکثر سه ماه آینده، همه جمعیت هدف، حداقل یک دز واکسن را بگیرند.
– ورود کلیه نیروها و امکانات بهداشتی و درمانی کشور و همچنین منابع گوناگون نیروهای مسلح و بسیج به صحنه کمک و مقابله با بیماری و پیشگیری از کووید-۱۹
– ترمیم و تقویت هر چه سریعتر مدیریت ستاد ملی مقابله با کرونا و شکل گیری یک قرارگاه عملیاتی تمام عیار جنگی
در خاتمه تاکید می کنم؛ ادامه سیاست های قبلی و واکسیناسیون قطره چکانی و تدریجی، فرصت سوزی است.
#کووید_۱۹
#مرگ_های_قطعی
#مرگ_ها_اضافی
#مقایسه_کشور_ها
#واکسیناسیون_کرونا
#دکتر_خلیل_علی_محمد_زاده
#رئیس_مرکز_تحقیقات_سیاست_گذاری_اقتصاد_سلامت
عصر روز یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۰
@dr.khalil.amz
@hcsm.ir
@hcsm.ir