خانه / اخبار / ویژه / پیام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سومین همایش سلامت، حکمت و حکمرانی(جدید)

پیام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سومین همایش سلامت، حکمت و حکمرانی(جدید)

به مناسبت برگزاری سومین همایش ملی و بین المللی سلامت، حکمت و حکمرانی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامی مهمی به این همایش صادر نمودند.

متن این پیام که در افتتاحیه این همایش در بیمارستان فرهیختگان توسط آقای دکترخلیل علی محمدزاده استاد دانشگاه، عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر علمی همایش قرائت گردید، بدین شرح است:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
بسیار خرسندم که همایش سلامت، حکمت و حکمرانی به سلسله همایش‌های علوم، حکمت و حکمرانی دانشگاه آزاد اسلامی راه پیدا کرده و خوشحالی خود را از برپایی این همایش ملی و بین المللی در حوزه سلامت بر پایه حکمت و در راستای حکمرانی شایسته و پاسداشت مقام والای حکمای اسلامی و ایرانی اعلام می‌دارم.
در پرتو این همایش می‌شود ضمن معرفی رویکرد، شخصیت و رفتار حکیمان حیطه سلامت در گذشته و حال و شناخت چالش ها و کاستی‌هایی که در زمینه سلامت وجود دارد، نقشه راه مناسبی را با طرح بحث‌های نظری و پژوهش‌های علمی و کاربردی و توجه به اخلاق پزشکی و درک درست از تاریخ پزشکی در ایران برای شکل‌گیری سیستم های سلامت محور و دانشگاه‌های حکمت بنیان تدوین نمود.
حکمت که واژه‌ قرآنی و ایرانی – اسلامی است و معادلی در زبان‌های دیگر ندارد، دارای ساحت‌های گوناگونی است که همگی در سلامت انسان تاثیرگذارند. حکمت در ساحت بینش؛ علم، عقل و فهم است. شناخت و معرفت طبیبان از انسان به عنوان مجموعه‌ای از سلول‌ها و روح با اینکه انسان را صرفاً مجموعه‌ای از سلول‌ها بشناسند، در گستره سلامتی و تشخیص بیماری تفاوت ایجاد می‌کند. بنابر این در سلامت مبتنی بر حکمت، به شناخت طب روحانی در کنار طب جسمانی نیاز مبرم است.
حکمت در ساحت منش؛ فضیلت های اخلاقی چون خردگرایی، اخلاص، بصیرت، غیرت و ایثار است که جملگی از مفاهیم قرآنی می‌باشند. طبیب را از آن رو  در گذشته حکیم می‌گفتند که دغدغه دین و دنیا داشت و در راستای همه ابعاد سلامت قدم برمی‌داشت. در دوران کنونی نیز شناسایی حکما و اطبای فاضل و الگوسازی از ایشان در راستای حکمی سازی علوم، گام ارزنده‌ای است که می‌تواند محور بحث و بررسی این همایش در سالهای آتی قرار گیرد.
و اما ساحت کنشی حکمت؛ مردمداری و حکمرانی عادلانه است. پیوند طب با این ساحت، دغدغه های مردم در تحقق سلامت جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی را در اولویت قرار می‌دهد و رفع نیازهای جامعه به خدمات گوناگون سلامتی و تامین منافع عمومی را نه تنها از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بلکه از همه دستگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز دانشگاهی مرتبط مطالبه می نماید.
نظر به اینکه تولد ابن سینا؛ این حکیم، فیلسوف، طبیب و دانشمند بزرگ ایرانی که در جهان غرب به امیر پزشکان شهره است، به عنوان روز پزشک نامگذاری شده، توصیه می‌ کنم برای آشنایی شاغلان حرف پزشکی با حکمت سینوی و همچنین آگاهی هر چه بهتر دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی با حکمت، کتاب ابن سینا در علم پزشکی یعنی “قانون” و یا بخش‌هایی منتخب از آن در سرفصل‌های بازآموزی‌ آموزش مداوم جامعه پزشکی و نیز برنامه آموزشی دانشجویان گنجانده شود.
توفیق و سربلندی برادران و خواهران ارجمند دست اندرکار این همایش وزین علی الخصوص جناب آقای دکتر ولایتی ریاست محترم هیأت مؤسس و هیأت امناء و جناب آقای دکتر طهرانچی ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی را از خداوند متعال خواستارم و همه استادان، دانشجویان و پژوهشگران را به مشارکت جدی و مستمر اندیشه ورزی در مقوله سلامت حکمت پایه و نقش آفرینی و تعبیه آن در حکمرانی نظام سلامت دعوت می‌نمایم و امیدوارم نتایج این همایش هم بتواند به سهم خود در پیشبرد اهداف و مسیر مهم پیش رو اثربخش واقع شود.

B2n.ir/a22839

این مطالب را نیز ببینید!

سمینارهای استراتژی‌های توسعه ملی و برنامه‌ریزی خدمات بهداشتی و درمانی + زمان بندی

بسمه تعالی سمینارهای استراتژی‌های توسعه ملی و برنامه‌ریزی خدمات بهداشتی و درمانی + زمان بندی ...