همراستايی راهبردی، ضرورتی بنيادين در برنامه ريزی استراتژيک سيستم اطلاعات سلامت
نویسندگان: فرحناز صدوقی، محمدرضا ملکی ، محمدصادق احمدی
مقدمه: در دنيای متحول امروزی، کسب وکار تغييرات شگرفی را تجربه می کند. سيستم اطلاعات، به عنوان ابزاری در جهت رسيدن به اهداف يک سازمان، از اين تغيير مستثنی نبوده است. سازمان ها بايد سيستم های اطلاعات درحال تغييرشان را چنان مديريت کنند که هزينه های صرف شده را جبران کند و يک مزيت رقابتی در صنعت هم باشد. همراستايی استراتژی ها و اهداف سيستم اطلاعات با اهداف و راهبرد های کسب وکار امری ضروری تلقی می شود. سازمان های ارائه کننده ی سلامت نيز به دليل نياز مبرم به سيستم اطلاعات قدرتمند از اين امر مستثنی نمی باشد.
مروری بر مطالعات: هدف فرايند همراستايی راهبرد ی، بهينه سازی هزينه و به کارگيری مناسب سيستم اطلاعات در سازمان است. هدف مقاله حاضر بررسی مطالعات انجام شده بر روی فرايند همراستايی استراتژيک و شناسايی ابزارهای و رويکردهای مختلف آن جهت شناساندن به مديران در صنعت بهداشت و درمان است.
نتيجه گيری: اين مطالعه با استفاده از منابع کتابخانه ای و اينترنتی انجام يافته است. همراستايی راهبردی فرايندی پويا و بلند مدت است که نيازمند همکاری و مشارکت هر دو بخش سازمان يعنی بخش سيستم اطلاعات سلامت و بخش اجرائيه سلامت است. در اجرای موفق فرايند همراستايی، برخورداری از درک يکسان از فرايند همراستايي؛ و توجَه به ابعاد موجود در اين فرآيند و مدل های مورد استفاده نيز اهميت دارد. فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی از متون همراستايی می تواند در اين امر راهگشا باشد.
واژههای کلیدی: همراستایي راهبردی، سيستم اطلاعات، مدل،
http://jha.iums.ac.ir