تمامی بخشهای یک مقاله بر اساس اصول خاصی طراحی شده است و یک مقاله خوب هنگامی که به مرحله نهایی میرسد تمامی بخشهای آن مانند یک سیستم در کنار یکدیگر فعال هستند. بسیاری از داوران مجلات عمدتاً وقتی مقالهای را مطالعه میکنند به صراحت متوجه عدم فعالیت یک یا چند بخش از مقاله در ارتباط با بخشهای دیگر میشوند. پژوهشگر زمانی که سوال پژوهشی خاصی را انتخاب میکند میباید در تمامی بخشهای یک مقاله مستقیماً و صراحتاً همان سوال پژوهشی را در راس کار خود قرار دهد و با استفاده از مهارتهای پژوهشی اعم از مطالعه ادبیات پژوهش، استفاده درست از یک روش پژوهش و ابزار مناسب، کاربرد صحیح و دقیق از روشهای مختلف تحلیل دادهها که بتوانند سوال پژوهش را به دقت مورد مطالعه قرار دهند، و نتیجهگیری دقیق و درست از تحلیلها به آن سوال پژوهش پاسخی ارایه دهد. در این مطلب میخواهیم در راستای این هدف به پاسخ برای سوال چه تفاوتی بین پیشنهادهای پژوهش و کاربردهای پژوهش وجود دارد؟ بپردازیم.
در کاربردهای پژوهش پژوهشگر بیان میدارد چگونه یافتههای پژوهش وی میتواند برای توسعه نظریات، سیاست گذاری برای انجام یک عمل طرح ریزی برنامه ها مهم باشد. اما در پیشنهادات پژوهش محقق میبایست با ذکر جزییات بیان دارد که مسئولان ذی ربط، محققان، نظریه پردازان چه گونه میتوانند از این یافتهها استفاده کنند.
در بسیاری از مواقع پژوهشگران در پژوهش خود به کاربردهایی اشاره میکنند که یافتههای آنها به صراحت و به وضوح چنین کاربردی ندارند. برای مثال پژوهش به بررسی میزان شیوع یک بیماری در جامعه پرداخته است. پژوهشگر در پایان پژوهش در بخش کاربردهای پژوهش بیان میدارد که:
“نتایج این پژوهش میتواند برای نهادهایی مانند نهاد بهداشت و سلامت در کشف عوامل شیوع این بیماری بسیار موثر باشد”.
در بخش پیشنهادها نیز مینویسد:
“سازمان های ذی ربط میتوانند بر اساس یافتههای این پژوهش عوامل موثر در شیوع این بیماری را از طریق آموزش در مدارس و دانشگاهها و از طریق اطلاع رسانی در تلویزیون به خانوادهها اطلاع دهند”.
همانطور که میبینید پژوهشگر در این پژوهش صرفاً به بررسی میزان شیوع بیماری پرداخته و به عوامل شیوع آن در سوال پژوهشی اشارهای نکرده است؛ بنابراین او نمیتواند پیشنهاد یا کاربردی در راستای عوامل شیوع در پژوهش خود منعکس کند. در این مثال او میتواند یکی از کاربردهای پژوهش خود را اطلاع یابی ارگانهای دولتی و نهادهای ذی ربط در مورد شیوع یک بیماری در جامعه بداند و یکی از پیشنهادهای پژوهشی خود را اینگونه مطرح کند:
“پیشنهاد میگردد پژوهشگر در پژوهشهای آینده به بررسی عوامل شیوع این بیماری در جامعه بپردازند”.
http://www.sciencepeak.com/