خانه / استراتژی های توسعه ملی / استراتژي جهاني سلامت و سالمندي

استراتژي جهاني سلامت و سالمندي

استراتژي جهاني سلامت و سالمندي، با چشم اندازي پنج ساله، تدوين شده تا به افزايش توانمندي هاي فردي و حمايت گسترده از سلامتِ سالمندي در جوامع بشري، کمک کند.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل صندوق بازنشستگي کشوري و به نقل از بانک جهاني، جمعيت جهان به سرعت درحال پيرشدن است و سرعت اين تغييرات در کشورهايي با درآمد کم و متوسط بيشتر است؛ براين اساس، مجمع بهداشت جهاني در سال ۲۰۱۴ ميلادي استراتژي ها و برنامه عمل جهاني در زمينه سلامت و سلامندي را ارائه کرد که پس از بررسي در هيات اجرايي، در مِي (ارديبهشت) ۲۰۱۶ ميلادي و در شصت و نهمين مجمع بهداشت جهاني به تصويب رسيد.
استراتژي جهاني سلامت و سالمندي، چارچوب مناسبي براي کشورهاي مختلف درنظر گرفته است. براي دستيابي به چشم انداز مطلوب و حرکت به سوي يک زندگي سالم و طولاني، سازمان بهداشت جهاني در سال هاي اخير، تلاش هاي فروان و شايسته اي انجام داده است.
استراتژي جهاني سلامت و سالمندي، با چشم اندازي پنج ساله براي سال هاي ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ ميلادي، تدوين شده است که توجه به حداکثر توانايي هاي عملکردي هر فرد در مدت زمان مورد نظر و حمايت گسترده از سلامتِ سالمندي پس از آن و در فاصله زماني ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ ميلادي از جمله اهداف کلان آن است.
اين استراتژي بر تامين پنج هدف استراتژيک شامل متعهد بودن به اقدامات سلامت سالمندي در هرکشور، ايجاد محيط هاي دوستدار سالمندان، همسويي سيستم هاي بهداشتي با نيازهاي سالمندان، توسعه سيستم هاي پايدار مانند موسسات، انجمن ها و نهادهاي مختلف براي ارائه مراقبت هاي طولاني مدت و افزايش رسيدگي به سلامت سالمندان، نيز تاکيد دارد.
رعايت بهداشت عمومي همه جانبه در سلامت سالمندان بسيار ضروري است. اگرچه شکاف علمي گسترده اي در سراسر جهان وجود دارد، اما شواهد کلي براي عملياتي کردن اين استراتژي، حاکي از آن است که هر کشوري مي تواند با درنظر گرفتن شرايط موجود، اين استراتژي را اجرايي کرده و در گسترش آن تلاش کند.
پيري جمعيت در جوامع بشري، نشان دهنده آن است که نظام سلامت نيازمند يک تحول اساسي است و همواره بايد برسلامت و عملکرد سالمندان نظارت داشت. همچنين بايد تاکيد شود که استراتژي سلامت و سالمندي، بايد در جامعه گسترش يابد.
حمايت هاي دولت ها در عملياتي کردن اين گونه استراتژي هاي کلان نقش بسزايي دارد. بنابراين، بايد تغييرات اساسي در جوامع، نسبت به مسأله سالمندي صورت گيرد. اگرچه تمامي اين اقدامات نيازمند تأمين منابع و سرمايه گذاري براي آينده است تا سالمندان بتوانند در آينده، زندگي آسوده تري داشته باشند.

تهيه و ترجمه: فريبا بهزاد

این مطالب را نیز ببینید!

بازنگری “سند تحول بنیادین آموزش و پرورش” با نگاهی سلامت محور

در نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت فرهنگستان مطرح شد: بازنگری “سند تحول ...