خانه / آموزشی / سازمان و مدیریت بهداشت و درمان ایران / برنامه های پشتیبان برای پزشک خانواده

برنامه های پشتیبان برای پزشک خانواده

دکتر علی اکبر سیاری در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در تهران، اظهارداشت: در طرح تحول نظام سلامت سیستم شبکه بهداشت روستایی و شهری ارتقاء یافته و با برنامه های جامع تری در کشور اجرا می شود .

وی افزود: برنامه پزشک خانواده نیز باتوجه به تجاربی که در دو استان فارس و مازندران بدست آورده است پس از اصلاح زیرساختها و آسیب شناسی، در ۳ استان سیستان و بلوچستان ، چهار محال و بختیاری و خوزستان به صورت گام به گام با حمایت دولت در کشور اجرا می شود .

سیاری با اشاره به دستاورد های طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت گفت : کاهش مرگ نابهنگام مردم ، افزایش امید به زندگی ، کاهش ابتلا به بیماریها ، توانمند سازی مردم ، کنترل عوامل خطر ، کنترل عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، عدالت در سلامت و حفاظت مالی از برنامه های کوتاه مدت طرح تحول سلامت در کشور است .

معاون وزیر بهداشت، طراحی مدلی جدید برای مراقبت فعال از بیماریهای مزمن برای کنترل عوامل خطر را ضروری دانست و ادامه داد: با توانمند کردن مردم و همکاریهای بین بخشی می توان عوامل خطر مانند ، رژیم غذایی نامطلوب ، فشار خون ، اضافه وزن و چاقی را کاهش داد .

وی افزود: ۳ راهبرد کلی برای کنترل عوامل خطر در نظر گرفته ایم که اصلاح سیستم ، توانمند ساختن مردم از طریق خود مراقبتی و آموزش اقشار مختلف جامعه و همکاری های بین بخشی از جمله این راهبرد هاست .

معاون وزیر بهداشت، اصلاح مدیریت ، تامین نیروی انسانی ، آموزش ، نظارت و ارائه بسته خدمتی، منابع مالی و استفاده بهینه از منابع مالی را از برنامه های در دستور کار وزارت بهداشت برشمرد و گفت: با تامین منابع مالی می توانیم شاخص ها را ارتقاء دهیم .

وی افزود: تامین ۷۵۰۰ پزشک و ماما، تامین دارو و تجهیزات پزشکی ، رسیدگی به مشکلات حاشیه کلانشهرها، برنامه استقرار شبکه جامع همگانی با مدیریت شبکه از اقداماتی است که بزودی در کشور اجرا می شود .

سیاری با تاکید بر اینکه اولویت ما در برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران است، گفت : با اجرای برنامه پزشک خانواده می توانیم تحول بزرگی را از نظر مشکل بیکاری در حوزه بهداشت و درمان حل کنیم و به حمایت همه سازمانها ی مرتبط با این حوزه مانند آموزش و پرورش ، نیروی انتظامی ، استانداران ، فرمانداران و ائمه جماعات نیاز داریم .

وی با بیان اینکه ۸ برنامه پشتیبانی برای اجرای برنامه پزشک خانواده داریم، افزود: مدیریت، آموزش کارکنان، پایش ارزشیابی ، تکمیل و تجهیز شبکه ، تکمیل نظام اطلاعات و ارتباط با مراکز پژوهشی و آموزشی و ارائه بسته خدمتی و نظام پرداخت از مهمترین برنامه های معاونت بهداشت است .

این مطالب را نیز ببینید!

شماره جدید نشریه فرهنگ و ارتقاء سلامت منتشر شد

دوره ۸، شماره ۱ – ( بهار ۱۴۰۳ ) برگشت به فهرست نسخه ها صفحه ...